reserveer hier

      

 

 

 

     

        

 

 

 

 

Nieuws

Jalouzieluiken komen terug!

De SIED heeft eind 2019 het initiatief genomen om de jalouzieluiken op de eerste verdieping van het stationsgebouw in ere te herstellen. De NS en SIED werken nauw samen in dit luikenproject. Op 28 februari 2023 werden de eerste acht luiken boven de hoofdingang aangebracht. Lees ook het artikel in de Stentor van 03-11-2022: DE LUIKEN KEREN TERUG

Hieronder het ontwerp van Kars Keizer in samenwerking met Karel Zuethoff (Handbogen-en Meubelwerkplaats Deventer).

Luiken ontwerp hoofdingang

Deventer Station The Movie?

Ja, in samenwerking met filmmaker Paul van Agten gaat de SIED een film maken over de geschiedenis van het station. De premiere van de film is in filmtheater MIMIK op Monumentendag 2023 (zaterdag 16 september).

Tentoonstelling Station Deventer in LEGO 

Vanwege het honderd  jaar bestaan van het station in 2020 bouwde Jan Mark Koopmans het stationsgebouw in LEGO na. Het stationsgebouw is een echte LEGO Master geworden. Lengte ca 70 cm, hoogte en breedte ca 35 cm en meer dan 5000 legoblokjes! Het station is te bekijken bij lunchroom IJZ en SO rechts van de hoofdingang (maart t/m december 2022).

Legostation1

100 jaar station maar ook 100 jaar stadion

Edgar Overmeen en Herman Starink van Stichting NIET TE KRAKEN schreven een prachtig nieuw boek: 100 jaar Vetkampstraat. Op 2 mei 2020 is het precies 100 jaar geleden dat het stadion aan de huidige Vetkampstraat in gebruik werd genomen. Voor stichting NIET TE KRAKEN hét moment om een ode te brengen aan het stadion dat door menig voetballiefhebber tot op de dag van vandaag wordt gezien als het mooiste, authentiekste en sfeervolste stadion van Nederland. Een ‘musthave’ voor iedere voetballiefhebber en Kowet-supporter in het bijzonder. Lees meer over dit boek op de site van NIET TE KRAKEN: klik hier. Zie ook het verhaal van Herman over een bijzonder treinkaartje, klik hier

Afvoer regenwater van perronoverkapping

Artikel TV-oost, klik hier

Levensgrote afbeelding in wachtkamer derde klasse

Op 6 maart 2020 is een levengrote afbeelding van het interieur van de wachtkamer eerste- en tweede klasse uit de jaren twintig aangebracht in de wachtkamer derde klasse. De foto is beschikbaar gesteld door Willy Hoogstraten.

Poster wachtkamer 3

Foto: 17 maart 2020 Arno Dijjkhof

Nieuwe stationsklok

Op 2 november 2017 werd een nieuwe stationsklok geplaatst boven de hoofdingang van het station. Deze retroklok is gebasseerd op de oorspronkelijke stationsklok uit 1920, die decennia geleden werd vervangen door een veel kleinere standaardklok.

Klok station

De klok boven de hoofdingang van het station.    Foto: Arno Dijkhof

 

Copyrights © Arno Dijkhof All Rights Reserved, developed and powered by KCCIM.NL/KCCWEB.NL.