Achtergrond project

Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED)
 
De SIED heeft in zijn doelstellingen naast behoud en hergebruik van industriële voortbrengselen, machines en gebouwen ook het bestuderen van de Deventer industriële geschiedenis staan. De SIED doet onder andere door het organiseren van tentoonstellingen, lezingen en conferenties en door het publiceren van boeken. In 2015 werd onder andere het boek Deventer Industriespoor (1925-2003) uitgebracht.
 
Logo Sied
 

Projectgroep

Het project Station Deventer is enkele jaren geleden van start gegaan binnen de werkgroep Geschiedenis van de SIED. Doelstelling van dit project is het uitvoeren van een onderzoek naar de geschiedenis van het station met als resultaat een boek. De projectgroep Deventer Industriespoor bestaat uit een aantal professionals die elk vanuit hun eigen invalshoek het project ondersteunen: Ruud van den Akker, Roef Ankersmit, Gijs van Elk, Gerard Faas, Eric Giesbers, Gert Koerselman, Theo de Kreek, Piet de Noord, Jaap Schuuring, Sam de Visser en Lisette Senger. Arno Dijkhof is projectleider en auteur van het boek. Arno studeerde arbeids- en organisatiepsychologie en is actief binnen het vakgebied personeel & organisatie. Verder heeft hij de nodige kennis van de geschiedenis van het spoorbedrijf in Deventer, heeft inzicht in de sociaaleconomische achtergronden en beschikt over een netwerk van geïnteresseerden in het spoorwegbedrijf.

Boek 2D mini

Samenwerking

Voor de totstandkoming van het boek maar ook de feestelijke activiteiten in de periode 25 april t/m 10 mei 2019 wordt onder andere nauw samengewerkt met Nederlandse Spoorwegen (NS), Deventer Marketing, Spoorweg Sport en Ontspanningsvereniging Deventer (SSDV), Stadsarchief Deventer (SAD) / Historisch Centrum Overijssel (HCO), Het Utrechts Archief (HUA), Nederlandse Vereniging van belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen (NVBS), Gemeente Deventer, KCC Informatie Management, IJZ en SO, Architectuurcentrum Rondeel Deventer, ProRail, Kunstenlab, Bibliotheek Deventer, Modelspoorclub Deventer (MSCD), Nederlandse Modelspoor Federatie (NFM) en Federatie Industrieel Erfgoed Nederland (FIEN).

Stoomloc1

Stoomloc van de VSM vertrekt van spoor 3, station Deventer.    Foto: Arno Dijkhof

 

 

Copyrights © Arno Dijkhof All Rights Reserved, developed and powered by KCCIM.NL/KCCWEB.NL.